De ce a venit IBM la Cluj

 

IBM, una dintre cele mai mari firme de IT din lume, și-a închiriat birouri la Cluj. 

 

Compania a optat pentru spații în primul parc tehnologic din ţară, unde sunt deja 33 de firme şi care, deja, nu mai are niciun spaţiu disponibil. Cel mai noi chiriaşi sunt americanii de la IBM, care vor lucra la Cluj-Napoca cu specialişti români, scrie Digi24.

 

Liberty Technology Park Cluj și-a împrumutat numele de la fosta fabrică de mobilă Libertatea, care a fost falimentată și spațiile au fost acum transformate în birouri. După Revoluţie, fabrica „Libertatea“ a supravieţuit cu greu, iar în 1994 a devenit proprietatea omului de afaceri clujean Sorin Dan. Până-n 2010, producea mobilă, dar departe de ritmul ameţitor din anii ’70, anii de apogeu ai fabricii. Apoi, în 2010, s-a închis. Asta după 140 de ani de continuă producţie. Ultimii muncitori au fost disponibilizaţi. Totuşi, şansa a făcut ca, spre deosebire de alte fabrici ajunse în paragină în democraţie, ”Libertatea“ să nu rămână închisă mult timp.  

 

IMB va deschide la Cluj-Napoca al patrulea centru de servicii de business din România.

 

Gigantul IT se va alătura celorlalte companii care au sediul în parcul tehnologic din Cluj-Napoca. Sunt 33 de firme în total iar 70% dintre ele fac afaceri în domeniul tehnologiei şi informaţiei. Clujul este atractiv pentru giganții IT, iar IBM nu putea lipsi din acest cerc select.

 

Parcul tehnologic funcţionează în spaţiul unei vechi fabrici de mobilă. Halele în care, înainte de 1990, se produceau scaune şi dulapuri găzduiesc acum birouri în care lucrează peste 1.700 de informaticieni.

 

Parcul se întinde pe o suprafață de 4,5 hectare.

Comentarii Facebook