David Ciceo: În cazul aeroporturilor, Comisia Europeană analizează înlocuirea carantinării cu testarea - VIDEO


David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, a declarat pentru Știri de Cluj că Comisia Europeană ia în calcul înlocuirea carantinării cu testarea în cazul pasagerilor liniilor aeriene. 

25 de asociații din Europa, din domeniul aviației civile au solicitat înlocuirea măsurii carantinării cu testare. În acest sens, avem o veste bună. Comisia Europeană a început să lucreze la un asemenea protocol. Probabil, când va fi finalizat va fi o măsură unică pe plan european. Nu va duce din prima la înlocuirea totală a carantinării, dar este un mare pas înainte, Pentru a putea călători, pentru a se dezvolta aviația civilă, pentru a reveni traficul aerian considerăm că este foarte importantă înlocuirea carantinării cu testarea. 

În cazul testării ar urma ca toți pasagerii pentru anumite state să fie obligați să se testeze. Acum este obligatorie testarea în Grecia, mai sunt anumite state, iar înlocuirea carantinării cu testarea ar duce la creșterea numărului de pasageri”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj. 

Traficul aerian a scăzut mult față de anul trecut, iar noile măsuri de carantinare în cazul pasagerilor care vin anumite țări nu ajută deloc. 

Suntem la aproximativ 30% față de traficul de anul trecut. Avem un grad de încărcare destul de redus pe anumite zboruri, iar noile măsuri care s-au luat pentru cetățenii care vin din Spania, din Anglia, din Franța, din Austria de a sta 14 zile în carantină nu ne avantajează. Este posibil să apară anumite modificări în ceea ce privește frecvențele și orele. Îi rugăm pe pasageri să verifice din timp zborul pe care îl au”, a mai spus David Ciceo. 

Comentarii Facebook