Cursul a urcat după anunţul Curţii Constituţionale

 

Leul s-a depreciat după ce Curtea Constituţională a anunţat că amână până în 12 septembrie luarea unei decizii în privința referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

 

Euro a ajuns după acest anunț la peste 4,63 lei.

 

Volume transferate nu au crescut vizibil după decizia Curţii Constituţionale, însă în următoarele zile presiunea de depreciere va rămâne în piaţă”, a spus dealerul unei bănci, conform Mediafax.ro.

 

Potrivit dealerilor, anunţul CC a coincis şi cu conferinţa de presă a Băncii Centrale Europeane (BCE), unde preşedintele, Mario Draghi, nu a reuşit să calmeze temerile investitorilor, care aşteptau noi măsuri de combatere a crizei datoriilor suverane. Valutele din regiune au început să piardă teren după declaraţiile lui Draghi, scrie Mediafax.ro.

 

În debutul sesiunii de joi, euro era cotat la 4,6120 - 4,6140 lei, cu circa un ban peste nivelul de miercuri seară, de 4,5900 - 4,6040 lei/euro.

 

În prima parte a zilei cursul a urcat treptat, iar la jumătatea zilei cursul fluctua uşor peste 4,61 lei/euro. În jurul orei 17:00, cursul a atins un maxim de 4,6330 lei/euro.

Comentarii Facebook