Sambata 26 Noiembrie

Curs valutar 1 aprilie 2022. Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend


Moneda naţională se apreciază vineri, în raport cu euro, dar scade comparativ cu dolarul american, după cum arată cursul BNR.

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) vineri este de 4,9454 lei, în scădere faţă de joi, când ajunsese la 4,9466 lei.

Astfel, euro este în scădere vineri cu 0,0012 bani, iar moneda naţională a înregistrat o uşoară creştere. Dolarul american a ajuns joi la 4,4763 de la 4,4508, valoare înregistrată joi, ceea ce înseamnă o creştere de 0,0255.

Rata inflației în zona euro a atins un nou record în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat luna trecută la un nivel record, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a perturbat lanţurile globale de aprovizionare, majorând şi mai mult preţurile energiei, iar analiştii se aşteaptă ca tendinţa să continue, un motiv de îngrijorare pentru BCE şi investitori, transmite Bloomberg.

Conform datelor preliminare publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut până la 7,5% în martie, de la 5,9% în februarie, în timp ce analiştii estimau un nivel de 6,7% pentru luna trecută. Este un nivel record pentru zona euro şi depăşeşte cu mult obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE) de 2%. Comparativ, în urmă cu un an, rata inflaţiei în zona euro era de 1,3%.

Comentarii Facebook