Cât va costa masa de Paşte. Carnea de miel s-a scumpit cu 30%: În magazine nu mai e miel românesc


Masa de Paște va costa mai mult, pentru că numai kilogramul de carne de miel s-a scumpit cu 30 la sută mai mult față de anul trecut.

Fermierii estimează că un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult, comparativ cu 2021, scrie Agrointeligența.

Acum, carnea de miel iese pe porțile fermelor din România la prețul de 35-40 de lei pe kilogram, iar până la Paște e timp de noi creșteri.

Soluția românilor va fi de a înlocui carnea de miel cu cea de pui sau curcan. 

Dacă veți merge în marile magazine nu găsiți miel românesc. Deci tot ce se vinde în supermarket vine din afară. Ce vând fermierii de Paște se regăsește în piețe și puncte de sacrificare în ferme, pe care anul acesta ni s-a dat voie să le construim, acum cu 3 săptămâni înainte de Paște. Foarte târziu pentru că noi nu suntem pregătiți în acest interval să construim un punct de sacrificare într-o fermă. În circa 10 zile va ieși legea și este într-adevăr un început de legătură între ciobanul român și consumator, posibilul client. Pentru că costurile la poarta fermieri sunt mult mai mici comparativ cu cele de sacrificare într-un abator”, a mai arătat vicepreședintele AFF, Ionuț Cioranu, crescător de ovine din județul Arad.

Comentarii Facebook