Cumulul pensie-salariu, valabil în continuare. Angajații de la stat vor putea să-și ia și pensiile speciale, în timp ce muncesc la stat


Curtea Constituţională a declarat neconstituţională, în unanimitate, legea care interzicea cumulul pensie-salariu. Angajații de la stat vor putea să-și ia în continuare și pensiile speciale, în timp ce muncesc la stat.

Potrivit unor surse, în şedinţa CCR s-a decis să se declare neconstituțională această lege prin care a fost interzis cumulul pensie-salariu. 

Au fost discuții aprinse în această ședință și, din ce spun sursele, motivul este acela că se creează un precedent constituțional.

Spre exemplu, la pensiile speciale, prin această lege ar fi fost afectate și contractele aflate în curs, nu doar cele viitoare, nu doar cei care urmau să beneficieze de acest cumul pensie-salariu, ci și cei care beneficiază deja. 

Dacă această lege a fost cu totul declarată neconstituțională, atunci ea nici măcar nu se mai poate întoarce în Parlament, așa că ar putea fi o problemă politică, pentru că cei din coaliție nu mai pot elimina acest cumul al pensiei cu salariul, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook