Cum se lucrează pe lotul doi al autostrăzii Sebeș - Turda. Promisiune: Până în toamnă se circulă pe toată autostrada - VIDEO și FOTO


Lucrările pe lotul doi al autostrăzii Sebeș - Turda avansează, iar CNAIR a prezentat imagini din dronă.

Antreprenorul autostrăzii Sebeș-Turda Lot 2 execută umpluturi în dreptul structurii de sprijin din beton armat, cu fundare indirectă, pe un rând de coloane forate, de la kilometrul 26 al autostrăzii.

Zidurile de sprijin sunt susținute de un sistem de ancore pasive.

Pasajul peste calea ferata triplă de la km 26 + 253 este la nivel de placă suprabetonare, fiind realizat în procent de 91%”, a comunicat CNAIR.

Anul acesta ar urma să se circule pe toată autostrada Sebeş-Turda.

Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei.

Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Comentarii Facebook