Cum să decorați bucătăria - cheltuiți mai puțin fără a compromite stilul

Vreți să vă renovați bucătăria sau aveți nevoie de idei pentru redecorat? Nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a-i oferi un aspect nou. Tot ce vă trebuie pentru a redecora este puțin timp, efort și creativitate.


Dacă dulapurile dvs. sunt cam vechi, în ceea ce privește stilul sau culoarea, dar cadrul este încă în formă bună, de ce să nu vă gândiți doar la înlocuirea ușilor? Există o serie de companii specializate în furnizarea ușilor de schimb. Alternativ, puteți reîmprospăta rapid dulapurile cu câteva straturi de vopsea. Ambele idei sunt mult mai ieftine și mai puțin complicate decât înlocuirea întregii bucătării. 


Puteți face atât de multe lucruri cu puțină imaginație. Iată câteva idei pentru a vă transforma bucătăria.


Vopsiți dulapurile de bucătărie


Vopseaua este cea mai ușoară și mai puțin costisitoare modalitate de a transforma o bucătărie. Căutați o nuanță bogată, dar calmă, care să vă permită să vă relaxați în spațiul dvs. Alegeți întotdeauna o vopsea de înaltă calitate, pentru a vă asigura un finisaj durabil. 


Este ușor să oferiți bucătăriei un aer proaspăt, alegând dintre culorile dvs. preferate. Dacă intenționați să vă vopsiți dulapurile, asigurați-vă că mai întâi le amorsați.


Înlocuiți ușile


Dacă vopsirea nu este suficientă pentru a schimba aspectul, puteți căuta să înlocuiți ușile și fronturile sertarelor. În loc să cumpărați o bucătărie complet nouă, la un preț care ar depăși bugetul, luați fațetele dulapurilor și înlocuiți-le cu uși noi pentru a oferi întregii bucătării un aspect nou, la un cost redus.


Sfat pentru profesioniști: finisajul poate schimba instantaneu senzația întregului spațiu, de la mat la luciu ridicat sau de la lemn la acrilic - o fațetă nouă este o modalitate sigură de a face o nouă declarație de stil.


Schimbați mânerele dulapurilor


Dacă structura de bază a bucătăriei dvs. este în stare bună, puteți schimba aspectul camerei prin simpla înlocuire a mânerelor. În acest moment, pielea și alama sunt cele mai populare finisaje.


Tapetați frigiderul


Dacă nu vă puteți permite un frigider Smeg elegant, dar sunteți dispuși să oferiți frigiderului sau congelatorului un strop de culoare, de ce să nu fiți ingenios cu o cutie de vopsea sau un spray. Alternativ, pentru o opțiune mai puțin permanentă, acoperiți partea din față a aparatului de uz casnic cu o rolă de tapet, atașată cu bandă dublu adezivă.


Folosiți țesături noi


De la perne noi, la jaluzele și fețe de masă, până la un scaun de bucătărie tapițat, țesăturile pot face minuni pentru redecorat. Chiar și schimbarea prosoapelor de bucătărie poate avea un impact.


Instalați iluminare suplimentară


În mod ideal, ar trebui să aveți lămpi sau spoturi deasupra blaturilor de lucru, becuri cu halogen pe tavan și lumină ambientală în zona de luat masa. Folosiți întotdeauna un electrician calificat pentru orice lucrare complexă.


Organizați-vă bucătăria


Este uimitor cât de multe lucruri acumulăm de-a lungul anilor. Încercați să rezervați o după-amiază pentru a vă ordona dulapurile din bucătărie, apoi organizați-le astfel încât să aveți acces la lucrurile pe care le folosiți în fiecare zi. Eliberarea blaturilor de lucru vă poate îmbunătăți instantaneu bucătăria și nu vă va costa nimic. Alternativ, încercați să regândiți soluțiile de stocare. Puneți rafturi suplimentare și șine suspendate pentru a utiliza fiecare spațiu disponibil.


Creați un perete statement


Tapetul este o modalitate excelentă de a adăuga culoare și intensitate unei bucătării vechi. Puteți acoperi întreaga cameră sau puteți crea un perete statement pentru un aspect mai modern. Asigurați-vă că alegeți tapet special conceput pentru bucătărie, astfel încât să fie rezistent la căldură și abur.


Animați-vă bucătăria cu accesorii 


Accesoriile vă vor lumina instant bucătăria - veselă, plante artificiale sau naturale sau sticlărie. Afișați articolele selectate pe rafturile deschise și gândiți-vă la reorganizarea blatului de lucru, astfel încât să încapă atât esențialele, cât și obiectele decorative.

Atingerile finale, cum ar fi lucrările de artă, un scaun confortabil și decorul pentru rafturi fac ca schemele în plan deschis să fie calde și primitoare și sunt ușor de înlocuit și actualizat, fie sezonier, fie ori de câte ori vă doriți un aspect nou. Piese de mobilier la prețuri accesibile, cum ar fi un dulap vintage cu uși de sticlă, pot fi folosite pentru a stoca și a arăta porțelanul preferat.


Comentarii Facebook