Cum ne fură supermarketul. Deschideți ochii sau punga!

 

Supermarketurile sunt acuzate tot mai des de faptul că jonglează cu prețurile după bunul plac. Un cumpărător a dat peste o situație care l-a lăsat fără cuvinte. 

 

Aseară, însă, mi-a atras atenția o mizerie absolută. Eram în ”supermarketul cu cele mai mici prețuri”, că așa se promovează domnii respectivi. Cumpăram diverse, printre care și o pungă de făină.

 

Mi-a atras atenția o ”promoție”. O pungă de făină pe care era scris mare, cu roșu, ”+10% la același preț”. Adică mai bine pentru cumpărător, pentru cetățeanul prost care caută să economisească puțin cu puțin. Dacă n-ar fi fost scris atât de vizibil, evident, nu mi-ar fi atras atenția. Dar, iată, că, prin această reclamă, am fost prostit și eu.

 

Pun punga în coș și dau să plec. Cu coada ochiului, văd, însă, etajul superior, unde erau pungile cu doar 1 kg de făină și nu cu 1,1 kg.

 

Prețul la punga clasică- 2,47 ron. Pe moment, mă blochez. Zic că am eu procesorul învechit și nu mai știu pic de matematică. 3,48 nu este totuși egal cu 2,47. Nu? Că 100 de grame “moca” n-ar fi trebuit să conteze? Nu?

 

Compar pungile. Poate aveau proprietăți diferite, poate e ceva diferit între ele. Le-am studiat cu atenție! Nicio diferență, absolut niciuna. Ba da: banda roșie care anunță cei 10% “moca”!

 

Concluzie: nu numai că “gratis” nu e “gratis”, ba chiar “gratisul” ăsta e mai scump. 100 de grame de făină din punga promoțională costă 0,31 ron. 100 de grame din punga normală costă 0,24 ron”, explică dancruceru.ro.

 

După ce a stat 20 de minute să ceară explicații, fără a le primi de la cineva abilitat, bloggerul a aflat răspunsul de la un biet plasator de produse pe raft: ”întrebați-i pe șefii cei mari, de la centru! Noi doar executăm. Ieri, cele două produse erau la același preț. De dimineață, le-au modificat”.

Comentarii Facebook