Cum faci economie la factura electrică? Care sunt aparatele din casă care consumă cel mai mult


O serie de aparate electrocasnice din locuință consumă foarte mult curent chiar și atunci când sunt oprite.

Pentru a face față noilor facturi la energia electrică, românii trebuie să înceapă să fie atenți la consum. Acest lucru se poate face prin eficientizarea aparaturii electrocasnice și folosirea soluțiilor smart. 

În urma unui studiu în 1.300 de gospodării din Uniunea Europeană s-a observat că 6,3% din consumul lunar este reprezentat de electrocasnicele care stau în stand-by. Transformat în bani, ar fi vorba de circa 180 de lei pe an. 

Pentru a reduce consumul mai trebuie să optați pentru televizoare mai mici, spălați hainele la 30 de grade, renunțați sau folosiți mai puțin aparatul de aer condiționat, boilerul și caloriferul electric.

Sunt multe aparate care au un bec led verde sau roșu care indică faptul că sunt în priză. Ei bine, pe toată durata cât sunt în priză, acestea consumă curent. 

Pentru a economisi este bine să le scoateți din priză. Pentru că este greu de făcut în permanență, ar fi indicat să folosiți prize smart care pot fi programate. Spre exemplu, pe timpul nopții, între orele 0.00 și 7.00, televizorul poate să nu fie alimentat, iar apoi și în între orele 09.00 și 18.00, cât sunteți plecați la locul de muncă, la fel. Pe aceste intervale, prizele inteligente pot fi programate să nu alimenteze aparatele. Așa veți economi zeci de lei. 

Prețul unor prize smart este redus și pot fi cuplate la prizele normale, urmând să fie controlate prin intermediul telefonului mobil. 

Comentarii Facebook