Cum alegi agenția imobiliară cu care să colaborezi pentru apartamentul sau casa ta de vânzare în Cluj?


Piața imobiliară din Cluj a crescut constant în ultimii ani. Orașul de pe Someș a ajuns să fie cel mai scump oraș din România. Nu e de mirare că apartamentele de vânzare din Cluj, dar și casele, au ajuns să fie atât de scumpe. 

Clujul este o metropolă care s-a dezvoltat constant, fiind apreciat pentru condițiile foarte bune oferite locuitorilor săi, pentru parcurile și spațiile verzi în general, dar și pentru locurile de muncă din ce în ce mai multe. 

În acest context, din ce în ce mai multe persoane își doresc să locuiască în orașul din inima Transilvaniei, iar achiziția de case și apartamente cunoaște un trend constant crescător, ce durează de o bună perioadă de timp. De asemenea, oferta de apartamente de vânzare în Cluj Napoca este generoasă, astfel încât poți să alegi cartierul preferat, tipul de apartament și să te încadrezi în bugetul tău.

Dacă îți dorești o casă sau o vilă, în portofoliul RE/MAX găsești case de vânzare în Cluj Napoca, multe dintre oferte având exclusivitate.

Cum arată piața imobiliară din Cluj la început de an 2020

La fel ca întreaga piață imobiliară românească, cea din Cluj este una matură, în creștere. Specialiștii așteaptă și anul acesta o continuare a tendinței de creștere, în special în zonele cu potențial de dezvoltare economică.

Evident, lucrurile s-ar putea schimba în cazul în care contextul internațional va fi diferit la nivel mondial. Anul 2020 a început, de exemplu, cu o perioadă de incertitudine datorată răspândirii virusului ce a pornit din orașul Wuhan, din China. În cazul în care epidemia evoluează și din ce în ce mai multe state ale lumii se confruntă cu un număr în creștere de cazuri, este posibil să fim în fața unei stagnări economice sau chiar a unei scăderi.

Rămâne însă de văzut dacă acest lucru se va întâmpla – o evoluție pozitivă, respectiv scăderea drastică a numărului de cazuri noi sau descoperirea unui tratament adecvat nefiind excluse. 

Rămâne, de asemenea, de văzut în ce măsură piața imobiliară ar putea fi afectată de o perioadă de scădere economică. Imobiliarele sunt printre cele mai sigure investiții și nu este exclus ca acestea să nu aibă de suferit în cazul unor probleme economice. 

Trei criterii pentru a alege o agenție imobiliară de încredere la Cluj

Dacă te-ai hotărât ca în perioada următoare să achiziționezi o casă sau un apartament în Cluj  și ești în căutarea unei agenții care să te ajute în demersul tău, ai mai jos câteva idei de care să ții cont în alegerea acesteia.

  1. Alege o agenție imobiliară de încredere

E esențial să lucrezi cu o agenție imobiliară  care să aibă experiență pe piața din Cluj. Atunci când ai alături un partener profesionist, îți va fi mai ușor să identifici locuința dorită. 

Pentru a găsi cea mai potrivită agenție imobiliară din Cluj, poți cere recomandarea prietenilor care au vândut sau cumpărat apartamente în ultimul timp. Informațiile existente online îți pot fi, de asemenea, de folos.

E important să lucrezi cu o agenție în care să ai încredere, pentru că vei beneficia de know how-ul acesteia, care a intermediat numeroase achiziții de locuințe și îți va oferi o părere avizată.

  1. Care este experiența agentului imobiliar desemnat?

În cadrul agenției, vei lucra cu un agent imobiliar. E important să fiți pe aceeași lungime de undă, la fel cum important este ca acesta să fie o persoană experimentată, care cunoaște bine piața din Cluj.

Vei înțelege care este experiența agentului punându-i o serie de întrebări simple.  Acestea se pot referi la piață și la momentul în care a început să lucreze ca agent imobiliar, dar și la procedura pe care o veți urma și documentele pe care le veți semna. 

Îl poți întreba și cum va putea fi contactat și prin ce mijloace. În timp ce este normal ca acesta să fie accesibil în orele de program și doar în cazuri urgente în afara lor, îți dorești o persoană care este disponibilă pentru scurte discuții telefonice atunci când este cazul.

  1. Contract, comisioane și alte detalii

Întreabă din start care sunt termenii contractului pe care îl vei semna cu agenția imobiliară aleasă. Îți dorești să lucrezi cu o agenție transparentă, care îți va prezenta deschis condițiile pe care le va impune.

Comisionul perceput de agenție este unul dintre primele lucruri de care suntem interesați atunci când o alegem. Totuși este important să înțelegem ce servicii primim în schimbul comisionului. S-ar putea ca valoarea comisionului să fie mai mult decât justificată dacă serviciile primite sunt la un nivel înalt de profesionalism, iar rezultatul a fost cel așteptat sau poate peste așteptări. 

Agențiile imobiliare RE/MAX din Cluj Napoca – un partener de încredere pentru viitoarea ta achiziție imobiliară

Cu o vastă experiență pe piața imobiliară, știm că agenția RE/MAX din Cluj pe care o vei alege se va dovedi un partener de încredere pentru viitoarea ta achiziție.

Te invităm să faci o vizită uneia cele 6 agenții imobiliare RE/MAX  din Cluj Napoca: RE/MAX Best, RE/MAX Concept, RE/MAX Connect, RE/MAX Grup de Lux, RE/MAX Infinity sau RE/MAX Partners.

Portofoliul agențiilor RE/MAX Cluj este unul bogat, iar expertiza agenților noștri imobiliari, recunoscută. Vei cunoaște adevărați profesioniști, gata să îți ofere informații prețioase în legătură cu cele mai bune oportunități ale zonei.


Comentarii Facebook