Sambata 26 Octombrie

Criză, criză… dar pofta clujenilor pentru comenzile online de burgeri rămâne. Bonul mediu este de 80 de lei pe comandă


Se pare că nici inflația nu-i convinge pe clujeni să renunțe la apetența de a comanda mâncare online, iar burgerii rămân în topul preferințelor. 

O platformă locală de livrare rapidă prezintă o analiză a preferințelor românilor pentru comenzile online de burgeri. Cu peste  10.000 de burgeri comandați pe zi în 2023, fruntaș în lista orașelor cu cei mai mulți burgeri livrați rămâne București (48%), însă este urmat de Timișoara și Cluj.

Topul preferințelor de burgeri în funcție de oraș: 

În topul preferințelor pe orașe, clasamentul ne prezintă tendințele pentru fiecare zonă a țării:

Clujenii: preferă Pulled Pork Burger atunci când pofta de burger dictează;

Brașovenii: cel mai des aleg să comande Cheeseburger; 

Ieșenii: pun în topul preferințelor Crispy Burger;  

Timișorenii: aleg de cele mai multe ori Burgerul Clasic pentru prânz sau cină; 

Bucureștenii: își satisfac pofta de burgeri prin comenzi de Double Bacon Cheeseburger. 

Cu un bon mediu de aproximativ 80 de lei per comandă, de multe ori, românii aleg mai mult de un burger atunci când plasează o comandă online. Comenzile de grup, fie că sunt alături de familie, prieteni sau în gașcă sunt specifice pentru acest preparat. Anul trecut, cea mai mare comandă de grup livrată a fost de 16 burgeri, cu o valoare de peste 600 de lei, iar de cele mai multe ori comenzile plasate sunt pentru minim 6 persoane. 

Deși se află printre cele mai comandate preparate online din aplicația Tazz, pe tot parcursul anului, pofta românilor se accentuează în lunile octombrie-decembrie. Dacă în primele luni ale anului, ianuarie-martie, totalul burgerilor comandați atinge un procent de aproape 20%, spre final de an ajunge la peste 25% din totalul de burgeri livrați acasă, spun cei de la Tazz.

Comentarii Facebook