Control la stațiile GPL din Cluj! 13 dintre ele au fost suspendate, verificările au loc ca urmare a tragediei petrecute la Crevedia


Activitatea a 13 stații GPL din Cluj a fost oprită, în urma neregulilor găsite de autorități în timpul controalelor efectuate. Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 700.101 lei, respectiv 166 de avertismente. 

„În urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 13 stații GPL, din care, la 10 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 3 stații pentru neconformități la alte echipamente. Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constatate următoarele: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 10 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 196 (nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, lipsă control medical periodic pentru toți lucrătorii; neautorizare personal pompa GPL; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; semnalizare de securitate necorespunzătoare etc.)”, anunță Instituția Prefectului - Județul Cluj.

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 700.101 lei, respectiv 166 de avertismente. 

Procedurile de verificare și control se desfășoară în continuare, până la analizarea tuturor operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Comentarii Facebook