Consiliul Judetean Cluj se implica in negocierile angajati - Nokia


Consiliul Judetean (CJ) Cluj se implica in negocierile pe care sindicatele de la Nokia le poarta cu reprezentantii companiei finlandeze.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a avut o intalnire cu presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, si a declarat ca autoritatile judetene vor analiza contractul cu Nokia, in vederea obtinerii despagubirilor pentru investitia de 15,5 milioane de euro facuta de consiliu in fabrica din Jucu.

"Joi dimineata voi convoca la CJ Cluj comisia Nokia decisa de consilierii judeteni si vom analiza contractul semnat cu Nokia. Ne vom implica si in discutiile dintre sindicate si conducerea Nokia Romania privind negocierea salariilor compensatorii pentru angajatii care vor fi disponibilizati. Discutiile sunt in jurul acestor salarii, in conditiile in care nu sunt prinse in contractul colectiv de munca. Va trebui sa vedem in ce masura vom putea sa ii determinam pe cei de la Nokia sa acorde aceste salarii. Comisia de la CJ Cluj va analiza, in baza contractului, si in ce masura putem sa obtinem despagubiri pentru autoritatile judetene care au facut investitii de 15,5 milioane de euro necesare fabricii de la Jucu", a declarat Alin Tise.

Dupa intalnirea cu Alin Tise Valentin Ilcas a declarat ca intalnirea a avut ca scop solicitarea unui ajutor pentru negocierile cu Nokia. "Am vrut sa vedem in ce masura autoritatea publica de la nivelul judetului Cluj este implicata in rezolvarea problemei sociale a salariatilor de la fabrica Nokia din Jucu, sa vedem in ce masura putem fi ajutati in demersul nostru de catre autoritatea publica si daca exista preocupari in a gasi solutii in vederea sprijinirii demersurilor sociale. Exista deschidere la nivelul CJ Cluj si acordul ca atunci când noi solicitam sa fim sprijiniti, sa ni se acorde acest sprijin. Oamenii de la fabrica trebuie sa stie ca cineva se lupta pentru ei sa aiba o protectie sociala", a spus Valentin Ilcas.

Miercuri, 5 octombrie, liderii sindicatului Nokia Metal si Sindicatul Liber Nokia, Valentin Ilcas si Cristian Copil, vor avea a doua runda de negocieri cu Nokia.

Comentarii Facebook