Consiliul Judetean Cluj finanteaza companiile aeriene cu 5,2 milioane de euro pentru a deschide noi rute de zbor


Companiile aeriene private vor primi un ajutor financiar din partea Consiliului Judetean Cluj pentru a deschide noi rute de zbor de pe Aeroportul International Cluj.

Ajutorul banesc de 5,2 milioane de euro va fi acordat in baza unor licitatii, iar suma trebuie cheltuita pana in anul 2020.

Companiile aeriene trebuie fie sa introduca noi zboruri, fie sa mareasca frecventa celor existente. In principal, se urmareste conectarea Aeroportului din Cluj cu alte orase importante din Europa, in vederea atragerii unui numar cat mai mare de turisti si vizitatori.

"Decizia Consiliului Judetean Cluj de acordare a ajutorului financiar este deosebit de importanta. Este o schema de ajutor avizata de Consiliul Concurentei si urmeaza sa fie aprobata de CE. Se poate acorda sprijin pentru destinatii noi cu respectarea stricta a anumitor prevederi. Consiliul Judetean Cluj va organiza licitatii pentru destinatii care nu sunt in prezent operate pe aeroportul clujean la care vor fi invitate sa participe companii aeriene noi sau care opereaza deja de la Cluj-Napoca. Sprijinul financiar va fi acordat pe o perioada de cinci ani, descrescator, iar companiile aeriene au obligatia de a mai zbura pe rutele noi inca doi ani si jumatate", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului International Cluj.

Sprijinul ar putea sa ajunga si la 15 euro pentru fiecare pasager imbarcat de pe o ruta nou introdusa.

"Acest ajutor financiar va duce la cresterea rutelor de zbor. Din aceasta toamna speram sa introducem zboruri spre Frankfurt, Pisa, Charleroi, Dublin, Praga. Speram ca noile curse sa aduca, anual, din 2013, circa 100.000 de pasageri in plus", a mai afirmat David Ciceo. 

Comentarii Facebook