Consiliul Judetean a obtinut avizul pentru sistemul de management integrat al deseurilor. Implementarea lui costa 74 de milioane de euro

Consiliul Judetean Cluj a obtinut avizul de mediu pentru proiectul de management integrat al deseurilor, care presupune construirea unui centru in comuna Feleacu.

 

"Practic, mi s-a luat o piatra de pe inima, deoarece in urma cu doar doi ani, cand noua echipa de conducere a Consiliului Judetean si-a inceput mandatul nu erau realizati nici macar pasii de inceput pentru finalizarea acestui proiect. Am reusit, in toti acesti ani sa recuperam timpii pierduti si astazi suntem in situatia de a promova, dupa insusirea acestor etape de catre plenul Consiliului, proiectul spre finantare la Comisia Europeana", a declarat Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Proiectul presupune construirea unui centru de management al deseurilor in comuna Feleacu, unde, printr-o asociere cu autoritatile locale, Consiliul Judetean a obtinut 64 de hectare de teren. Rampele de gunoi de la Pata Rat si de la Cetan Dej, unde se depozitau pana acum deseurile, au fost inchise in iulie 2010, iar cele din Turda, Campia Turzii, Gherla si Huedin trebuie inchise pana in iulie anul viitor.

 

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj urmeaza sa fie finantat prin Fondurile Structurale de Coeziune. Costul total estimat al proiectului este de 74.456.956 euro, din care valoarea finantata din fonduri europene si bugetul de stat este de 45.297.329 euro, iar contributia judetului Cluj va fi de 29.159.627 milioane de euro.

Comentarii Facebook