Complexul turistic fanion de la Beliș, cumpărat de un milionar clujean, va purta numele unui lanț hotelier celebru - FOTO


Complexul turistic de pe malul lacului Beliș, cumpărat de milionarul Laurențiu Russo, cu 5 milioane de euro, va intra în lanțul Hampton by Hilton.

Laurențiu Russo a plătit 5 milioane de euro pentru proprietatea de la Beliș și a inclus unitatea de cazare în rețeaua Hilton, la fel cum a făcut și cu City Platza, hotel cumpărat de la Sorin Dan. Complexul de la Beliș a aparținut Unita Turism Holding (UTH) Timișoara, iar unul dintre proprietari, Marc Eichert, a anunțat vânzarea.

Complexul de la Beliș era mândria turismului clujean înainte de Revoluție, dar ulterior a decăzut, cu toate că are o poziție excelentă, fiind chiar pe malul lacului și are acces la apă. Hotelul a fost construit în 1974, după finalizarea barajului. Proprietatea are 6 hectare, două clădiri, două restaurante și trei vile.

Hotelul de la Beliș este în paragină, dar ar putea reveni la strălucirea de demult. Complexul a fost adus în paragină, iar suma plătită acum este un chilipir, față de frumusețea acestui loc. Dacă în prezent, milionarul Russo ar vrea să ridice un astfel de complex ar fi aproape imposibil sau extrem de scump. Numai avizele și aprobările ar necesita câțiva ani. 

Cine este Laurențiu Russo

Laurențiu Russo a pus bazele firmei Softvision în 1994, după ce anterior a lucrat în SUA pentru AMD şi HP. În 2018 a vândut totul gigantului american Cognizant, pentru valoarea achiziției se ridică la 550 de milioane de euro, conform Reuters. 

În 2016, Laurențiu Russo și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA. Softvsion LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul la Salt Lake City, Utah. Furnizorul american de soluții IT Cognizant, fondat la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York, având o capitalizare de 31,3 miliarde de dolari. În 2021, Cognizant a obținut venituri de 18,5 miliarde de dolari.

Comentarii Facebook