Complex de vile din Gilău, care arată că se poate și cu spațiu verde și cu un aspect care strigă ”acasă” - FOTO


Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, prezintă un complex de vile ridicat în Gilău, care arată că se poate construi și cu respectarea viitorilor clienți. 

Verde pentru comunitate - de la plan la realitate 

În urma cu ceva timp povesteam despre cum urbanismul și dialogul tehnic între administrație și investitori poate să conducă la o locuire de calitate în rural.

Exemplul prezentat era a unui ansamblu de case situat în comuna Gilău, județul Cluj. Între timp s-a realizat și cred că spațiul verde comun (de 2.300 mp) destinat activităților comune ale rezidenților este exact ceea ce trebuie. Adică un spațiu unde se poate coagula o comunitate (un spațiu pentru dialog, pentru relaxare și joacă). Un loc pentru oameni!

Urbanismul trebuie să urmărească și latura socială a locuirii și asta implică crearea spațiilor comune necesare unor activități de grup. De ce să se joace fiecare copil în curtea sa când pot să se joace împreună, în siguranță, într-un spațiu mult mai generos? Când ne gândim la locuire trebuie să ne gândim și la comunitatea oamenilor care vor locui acolo. 

Așa Da! Felicitări colegilor arhitecți și investitorilor! Se poate și bine!”, a scris Claudiu Salanță.

page.jpgComentarii Facebook