Companiile petroliere din Romania, amendate cu 205 milioane euro de Consiliul Concurentei


Consiliului Concurentei a amendat companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania cu 880,5 milioane lei, circa 205 milioane de euro.

Amenda reprezinta circa 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, reprezentand un record pentru Romania si singura pe piata carburantilor din UE.

In top erau pana acum amenzile de 147,9 milioane lei pentru Orange Romania, 120,3 milioane lei pentru Vodafone Romania, 103,3 milioane de lei, Compania Nationala Posta Romana, pentru abuz de pozitie dominanta.

Presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu a declarat ca firmele s-au inteles in perioada 2007-2008 sa retraga de pe piata sortimentul de benzina ECO Premium, care le genera sub 20% din vanzari si reprezenta mai putin de 5% din cifra de afaceri.

"Romania este o economie de piata si fiecare companie face ce vrea cu marfa ei. Ceea ce interzice insa legea concurentei este ca firmele concurente sa schimbe informatii si sa-si armonizeze comportamentul", a adaugat seful Consiliului Concurentei, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook