Clujul este singurul oras din tara in care preturile la imobiliare cresc

Clujul are cele mai mari preturi din provincie la apartamente. Metrul patrat se vinde, in medie, la Cluj cu 1.023 de euro.

 

Potrivit unei analize facute de imobiliare.ro, in toate marile orase din tara preturile au scazut in acest an, cu exceptia Clujului. "In Cluj-Napoca, pe de alta parte, ultimele luni au adus cresteri de pret, astfel incat valoarea indicelui imobiliare.ro a revenit peste pragul de 1.000 euro/mp util, chiar daca in prima luna din an, aceasta era de 994 euro/mp util?, a declarat Adrian Erimescu, directorul general al site-ului imobiliare.ro.

 

Astfel, in Cluj, metrul patrat util se vinde, in medie, cu 1.032 de euro, in scadere cu 32% fata de luna iulie 2008, dar in crestere fata de luna ianuarie 2010, cand se vindea cu 994 de euro.

 

Cel mai mare pret din tara este in Bucuresti, unde metrul patrat se vinde, in medie, cu 1.245 de euro, cu 45% mai putin decat cel inregistrat la sfarsitul lunii iulie 2008. Tot cu preturi de peste 1.000 de euro/metru patrat util se vand apartamentele si in Constanta, in timp ce in Brasov si in Iasi preturile ajung la 907, respectiv 890 de euro. Cele mai ieftine apartamente din marile orase se gasesc in Timisoara, unde proprietarii cer, in medie, 851 de euro/metru patrat.

Comentarii Facebook