Chiriile apartamentelor au stagnat la Cluj-Napoca pe fondul crizei

 

Scăderea puterii de cumpărare a românilor, pe fondul crizei, a afectat și segmentul închirierilor de apartamente. Astfel, dacă în 2008, cu 150 - 200 de euro se închiria o garsonieră nemobilată, acum cu un buget de 200 de euro sunt oferte foarte bune.

 

În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pentru segmentul garsonierelor pornesc de la 200 de euro pe lună, pentru o locuinţă în bloc vechi de 28 de metri pătraţi utili, complet mobilată şi utilată.

 

Pentru locuinţele cu două camere, pretenţiile proprietarilor încep de la 250 de euro pe lună, iar pentru trei camere de la 330 de euro pe lună, scrie imobiliare.ro.

 

În Timişoara chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 de euro pe lună, buget cu care poţi închiria o locuinţă mobilată, cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, situată în apropiere de Parcul Rozelor.

 

La două camere, preţurile încep de la 200 de euro pe lună, cu această sumă putând fi închiriat un apartament tip duplex, finalizat în anul 2007, cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi.

 

Tot în centrul Timişoarei, un apartament tricameral cu o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi are un preţ cerut de 400 de euro pe lună. Locuinţa este situată într-un bloc ridicat în 1995 şi este complet mobilată şi utilată.

 

În Braşov, o unitate locativă monocamerală poate fi închiriată cu cel puţin 180 de euro pe lună. Pentru o garsonieră din Centrul Civic, amplasată în bloc vechi şi cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, proprietarul solicită o sumă de 190 de euro pe lună.

 

Un preţ chiar mai mic, respectiv 150 de euro pe lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 de metri pătraţi, dar care se închiriază nemobilat.

 

în zona centrală a Capitalei, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună, cum este cazul unei locuinţe de 22 de metri pătraţi, situată într-un bloc din 1940 de pe Bulevardul Magheru, lângă Hotel Lido.

 

Pentru apartamentele cu două camere, preţurile chiriilor pornesc de la un nivel minim de 200 de euro pe lună. Acesta este preţul cerut pentru o unitate locativă de 70 de metri pătraţi situată la primul etaj al unui bloc vechi din zona Universitate, locuinţa fiind disponibilă mobilată.

 

Pe segmentul locuinţelor tricamerale, pretenţiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi în zona Cotroceni, mobilat, utilat şi situat la etajul al treilea al unui bloc vechi.

Comentarii Facebook