Chinezii investesc 400 de milioane de euro la Somes Dej! Vor fi create 3.000 de locuri de munca


Compania chineza Grup Avic International va investi 400 de milioane de euro in modernizarea Combinatului Somes Dej, si va crea 3.000 de locuri de munca. Primarul municipiului, Morar Costan, a declarat pentru Stiri de Cluj ca activitatea va creste de 8 ori.

"In calitate de primar am avut onoarea de a reprezenta municipiul Dej in delegatia oficiala care s-a deplasat in Republica Populara Chineza, in vederea negocierii si implementarii unui mare proiect investitional la Dej, la Combinatul de Celuloza si Hartie Somes SA. Va fi o investitie a companiei Grup Avic International de aproximativ 550 milioane de euro, din care partea straina va participa cu 400 de milioane euro si partea romana cu 150 de milioane euro, cea mai mare investitie chineza in Romania si una dintre cele mai mari investitii din tara noastra in perioada de dupa Revolutie. Capacitatea de productie, care este acum de 70.000 de tone pe an, va creste in prima etapa la 350.000 de tone, urmand ca in a doua etapa sa creasca la 550.000 de tone. Pentru lucrarea de investitie va fi necesar un numar de 1.900 persoane, iar pentru productia de celuloza un numar de 1.000 de persoane, deci in total va fi nevoie de un numar de 2.900 de angajati", a declarat primarul Dejului, Morar Costan.


Pachetul majoritar de actiuni la combinatul de celuloza si hartie Somes Dej este detinut de omul de afaceri Stefan Vuza, prin Grupul de firme Serviciile Comerciale Romane, care a anuntat ca vrea sa isi vanda participatia pentru ca afacerile cu hartie nu mai sunt rentabile.

Primarul din Dej, Morar Costan a declarat ca grupul chinez are 450.000 de angajati la nivel mondial si o cifra de afaceri de 200 de miliarde de dolari.

Comentarii Facebook