Vuza renunta la afacerile cu celuloza si vrea sa vanda Somes Dej


Omul de afaceri Stefan Vuza, proprietarul Grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), vrea sa renunte la afacerile din domeniul celulozei si hartiei si duce tratative cu un investitor care sa preia Somes Dej.

"SCR duce de cateva luni tratative cu un investitor interesat in continuarea activitatii SC Somes SA Dej si in finalizarea programelor de investitii asumate. In acest sens, a fost declansata o operatiune de majorare de capital in valoare de 25 milioane euro, operatiune ce se doreste a fi finalizata in data de 20 decembrie. Prin aceasta, noul investitor urmeaza sa achite in totalitate datoriile societatii", se arata intr-un comunicat trimis de reprezentantii Grupului de firme Serviciile Comerciale Romane.

Conducerea Grupului mentioneaza ca decizia a venit pe fondul crizei economice si, in continuare, SCR se va ocupa de administrarea celorlalte patru divizii din Grupul de firme.

Somes Dej a avut in primul semestru al anului pierderi de 11,2 milioane de lei. Conducerea SCR sustine ca noul investitor s-a angajat ca va majora productia de la 75.000 de tone de celuloza pe an, la 350.000 de tone.

Grupul de firme Serviciile Comerciale Romane controleaza cinci divizii: chimica - firma Chimcomplex, celuloza si hartie - Somes Dej, utilaje speciale - Caromet si Uzuc, textile - Iasitex si Nova Textile Bumbac, si constructii de masini si aparataje - Sinterom si Contactoare.

Comentarii Facebook