Cele mai utile tehnologii pe care le găsești pe televizoarele Samsung

Samsung se află pe prima poziție în topul vânzătorilor de televizoare smart. Ecranele excelente, dar și tehnologiile smart sunt motivul pentru care popularitatea acestora este foarte mare.

În acest articol vom vorbi un pic despre tehnologiile care te ajută cu adevărat să te bucuri de o experiență smart în casa ta.

HDR

Caută orice TV Samsung Smart de generație recentă și vei da inevitabil peste acronimul „HDR”. Acesta înseamnă „High Dynamic Range”, în traducere „Gamă Dinamică Mare”. Majoritatea descrierilor menționează o calitate mai bună a imaginii, fapt ce nu lămurește prea tare privitorul obișnuit. În termeni cât mai simpli, tehnologia HDR oferă mai multe grade de luminozitate între cele mai întunecate și cele mai luminoase zone ale imaginii. Astfel, fiecare dintre noi va putea vedea mai în detaliu fiecare cadru.

Servicii Smart

Principalul motiv pentru care îți vei lua un TV Samsung Smart sau oricare alt model ține de conținutul prezent pe serviciile de streaming. Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, YouTube sunt deja disponibile în România. Pentru cei care sunt deja conectați la un serviciu VPN, Hulu, Disney+ și Apple TV+ sunt de asemenea o variantă de luat în calcul.

Pe lângă serviciile de streaming, opțiunea de a reda conținutul din telefon direct pe ecranul televizorului este foarte la îndemână. Tehnologia Google Cast este printre cele mai răspândite, inclusiv în cazul televizoarelor smart Samsung. Pentru cei care se află în ecosistemul Apple, Samsung are vești bune: începând cu televizoarele din generația 2019, tehnologia AirPlay 2 se află printre opțiuni. Asta înseamnă că cei cu iPhone, iPad și MacBook nu mai sunt limitați doar la Apple TV pentru a reda conținut pe propriul televizor.

Conectivitate generoasă

Citind toate materialele de prezentare ale televizoarelor există șanse destul de mari să ignorăm lucrurile care altădată se aflau în topul listelor de specificații. Având în vedere că serviciile smart necesită o conexiune de internet cât mai stabilă, dotarea televizoarelor cu un port Ethernet este mai mult decât binevenită. Nu stai să scrii parole, ci conectezi cablul, iar în câteva secunde te bucuri de toate serviciile preferate. Conectivitatea HDMI este la rândul ei importantă. Poate că ai o consolă de jocuri, poate că ai un sistem audio sau poate că nu poți renunța la conexiunea prin cablu cu vechiul laptop. Oricare ar fi motivele, un număr de port-uri HDMI mai mare decât ți-ar trebui vreodată ar trebui să fie în interesul tău. Restul specificațiilor ar trebui să includă un WiFi cu un standard cât mai recent, Bluetooth pentru a te conecta la căști audio și la un soundbar, precum și port-uri USB.

O aplicație de mobil care să înlocuiască telecomanda

Cele mai noi televizoare Samsung pot fi controlate prin aplicația SmartThings. De ce ai nevoie de o astfel de aplicație? Introducerea textelor pe televizor cu ajutorul telecomenzii obișnuite este un adevărat chin pentru cei obișnuiți cu tastatura obișnuită. Așa că o aplicație precum Samsung SmartThings te scutește de chinul de a apăsa pe multiple butoane pentru a introduce o singură literă. Revoluționar, nu?

Acestea sunt funcțiile de care credem că te vei folosi cel mai mult. Tu ai altele preferate?

Comentarii Facebook