Cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani nu i-a speriat pe români. Cât cheltuie românii, în medie, pe masa de Paşte, dar și pentru cadouri


Specialiştii spun că sărbătorile resetează comportamentul de consum. Grijile sunt uitate şi cumpărătorii nu se mai uită la fiecare leu din buzunar. Deși ne aşteaptă cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani, iar prețurile sunt mai mari, magazinele sunt pline cu clienți în căutarea celor mai potrivite cadouri pentru cei dragi.

În hypermarketurile din țară s-au făcut ultimele cumpărături pentru masa festivă. Oamenii au căutat carne, ouă, lapte, făină sau zahăr, pentru a găti acasă preparatele tradiţionale. Cei care nu au vrut să stea în bucătărie în acest an, s-au înghesuit la drob și cozonac gata făcute. Toate, mai scumpe decât în anii trecuți.

Cei care au vrut să economisească timp şi să nu mai bată oraşul în Vinerea Mare, au cumpărat cadouri de pe internet. Cel mai mare retailer de comerț online a înregistrat creșteri de peste 20% la vânzări în perioada aceasta.

Potrivit unui studiu, românii au cheltuit în medie anul acesta pentru cadouri peste 420 de lei, iar pentru mâncare şi băutură, cu 110 lei mai mult. Iepuraşul va aduce mai ales încălţăminte, cosmetice, jucării, cărţi sau chiar bani.

Comentarii Facebook