Miercuri 28 Septembrie

Ce trebuie să faci ca să nu plăteşti facturi uriaşe la utilităţi! 4 pași simpli pentru cei care s-au trezit cu prețuri astronomice


Meteorologii anunță o iarnă geroasă și grea, iar prețurile astronomice ale facturilor la energie au băgat spaima în românii din toată țara. Au fost cazuri când oamenii deja au primit facturi de peste 1.000 de lei pentru o garsonieră, de exemplu.

Facturile au început să vină din ce în ce mai mari la utilități, iar multe dintre ele vin într-un singur exemplar, pe două luni pentru că, susțin furnizorii, nu au avut timp la dispoziție pentru a emite o singură factură pe o singură lună, așa cum trebuia. În același timp, furnizorii susțin că am putea avea surprize și în luna septembrie cu facturile, pentru că, la fel, nu au avut suficient timp la dispoziție pentru a actualiza sistemul informatic cu noul plafon care va intra în vigoare din luna septembrie, scrie Antena 3.

Cum faci ca să nu plăteşti factura uriaşă la utilităţi

Dacă sunteți în această situație și aveți de plătit o factură foarte mare la utilități, atunci trebuie să urmați câțiva pași pentru a nu plăti aceste facturi. 

1. În primul rând, trebuie să notificați în scris furnizorul și să contestați valoarea facturii.

2. Apoi, trebuie să notificați furnizorul pentru a vă trimite metrologia contorului și pentru a-l compara cu indexul vechi. 

3. Dacă nu primiți niciun răspuns favorabil în termen de 15 zile, atunci vă puteți adresa către ANRE sau direct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

4. Ultimul pas ar fi să înaintați o acțiune în instanță pentru a anula factura.

Comentarii Facebook