Ce spun specialiștii IT despre Cluj: Sillicon Valley de Transilvania


Clujul este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România în ceea ce privește industria IT, iar acest lucru este scos în evidență și de articolele din presa de specialitate din străinătate.

Publicația TechCrunch a publicat, miercuri, un articol laudativ la adresa dezvoltării industriei tehnologice din România, cu titlul ”The Sillicon Valley of Transylvania”.

Deși în București se află mai bine de jumătate din forța de muncă a României din industia IT, spun jurnaliștii, Clujul atrage foarte mult atenția în domeniul IT. Potrivit datelor companiei de recrutare Brainspotting, cererea în IT de la Cluj este chiar mai mare decât numărul de informaticieni disponibili în zonă.

De asemenea, cei de la TechCrunch au vorbit despre proiectul tehnologic Cluj Innovation City, despre care spun că este unul ”major atât pentru oraș cât și pentru întreaga regiune” și că ”urmărește să unească autoritățile locale, universitățile și mediul de afaceri pentru dezvoltarea sectorului tehnologic”, lucru care s-a întâmplat, acum câteva decenii, în Sillicon Valley, unind Universitatea Stanford, companiile pioniere în dezvoltarea tehnologică și investitorii.

Cu toate acestea, specialiștii spun că România mai are de depășit câteva ”obstacole” până să devină un adevărat hub tehnologic, din cauza birocrației românești, accesului dificil la capital și lipsa susținerii din partea statului pentru start-up-uri, dar sunt de părere că momentul unei schimbări se apropie.

Comentarii Facebook