Ce măsuri se iau dacă angajatorul nu plăteşte impozitul pe salariul tău

 

Pentru că a crescut numărul angajatorilor care rețin impozitele și contribuțiile sociale obligatorii, dar nu le mai vitează statului ar urma să fie pedepsiți.

 

Legea privind combaterea evaziunii va fi modificată pentru a încadra, din nou, ca infracțiune neplata către buget a impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă, după ce prevederea a fost declarată neconstituțională, în urmă cu un an, au declarat surse oficiale din Ministerul de Finanțe.

 

Reținerea și nevărsarea impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă vor fi reintroduse în categoria infracțiunilor, deoarece s-a constatat că indisciplina la plată a crescut, potrivit surselor Profit.ro.

 

Aceasta în contextul în care un articol care trata ca infracțiune și impunea o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru reținerea și nevărsarea cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă a fost declarat neconstituțional, iar legiuitorii nu au inițiat până în prezent o modificare în acord cu aspectele criticate de Curtea Constituțională.

Comentarii Facebook