Ce comisioane practică băncile pentru cardul de salariu

 

Băncile taxează toate tranzacțiile care se fac prin card cu diverse comisioane, cardurile bancare fiind ”vânate” de toate băncile datorită numărului uriaș de tranzacții care se fac. 

 

Portalul de servicii financiare eFin.ro a realizat o analiză pe baza ofertelor bancilor.

 

Comisionul perceput de BRD pentru retragerea de numerar de la ATM-urile bancii este de 0,2%, minimum 0,5 lei, in timp ce eliberarea de numerar la ghiseele institutiei este taxata cu 0,5%, minimum 3,5 lei. Pe de alta parte, pentru eliberarea de numerar de la ATM-urile sau ghiseele altor banci se percepe o taxa de 1%+4 lei. Emiterea cardurilor costa intre 10 si 200 lei (in functie de tipul cardului), iar acordarea descoperit autorizat de cont este taxata cu 0,2%, maximum 100 lei. Utilizarea ATM-urilor pentru schimbare PIN-ului costa 2 lei. Inlocuirea cardurilor este taxata cu sume intre 10 si 50 lei in Romania, pretul pentru aceasta operatiune ajungand la 225 dolari in strainatate.

 

In ceea ce priveste cardul de debit BCR Visa Clasic in lei, banca percepe un cost de emitere de 10 lei, in timp ce reemiterea cardului pierdut/furat este taxata cu 20 lei. 

 

Retragerea de numerar la ATM-urile BCR este comisionata cu 0,2%, minimum 0,2 lei, in timp ce utilizarea POS de la ghiseele institutiei pentru numerar este taxata cu 0,5%, minimum 8 lei. Comisionul pentru interogare sold la ATM-urile institutiei este 0,2%, in timp ce la ATM-urile altor banci din tara interogarea disponibilului este taxata cu 2,5 lei. Comisionul de conversie valutara la tranzactii efectuate in alta moneda fata de cea a cardului este de 2%.

 

BCR VISA Clasic este un card de debit legat direct la contul curent in lei, cu tehnologie cip incorporata si are o perioada de valabilitate de 3 ani. Schimbarea codului PIN direct la ATM-urile bancii este gratuita. Pentru sumele trase din descoperitul de cont individual se percepe o dobanda formata din ROBOR 3M+10,99%.

 

Clientii care opteaza pentru incasarea salariului pe un card emis de OTP Bank nu platesc taxa de emitere sau administrare, acestia beneficiind de conditii avantajoase la produsele de creditare si de economisire ale bancii. Comisionul de retragere numerar la ATM-urile OTP Bank este 0,2%, iar la ATM-urile altor banci este 0,5%+2,5 lei. 

 

Reemiterea cardului (pierdut/furt/deteriorat) este taxata cu 5 lei, iar taxa aditionala in caz de reemitere in regim urgenta este 5 lei. Comisionul de interogare sold la ATM si comisionul de printare mini-extras card sunt 0,3%. Pentru blocarea cardului, banca percepe o taxa de 35 lei.

 

Optand pentru cardul de debit Bonus Debit Card de la Garanti Bank, beneficiezi de 0,25% bonus la achitarea cumparaturilor cu acest instrument de plata, la orice comerciant din tara sau din strainatate. Ai posibilitatea de a modifica oricand codul PIN, direct la ATM sau folosind Garanti Online sau Alo Garanti. Banca nu percepe comisioane pentru emitere sau reinnoire card, interogare sold la ATM-urile bancii, adminstrare card. 

 

Retragerea de numerar de la ATM-urile bancii este 0,2%, minimum 0,1 lei, iar retragerea de numerar de la alte banci din Romania 0,5%, minimum 0,1 lei. Interogarea soldului la bancomatele altor banci este taxata cu 1 leu. Dobanda aferenta overdraftului este 14,16%(ROBOR 3 luni + marja de 7,98%)

 

Banca Romaneasca nu percepe comisioane pentru emiterea cardului Visa Classic sau pentru utilizarea functiilor ATM-urilor pentru vizualizarea disponibilului din cont, schimbarea codului PIN, generarea mini-extrasului cu ultimele operatiuni, efectuarea de transferuri intre conturi curente ce au card de debit atasat, plata facturilor la utilitati.

 

Detinatorul unui astfel de card poate opta pentru serviciul SMS Alert (2,5 lei), prin care primeste in timp real, pe telefonul personal, informatii depsre tranzactiile autorizate (cumparaturi si retrageri de numerar efectuate cu cardul). Pentru recuperarea cardului, posesorul trebuie sa plateasca intre 2,5 - 12,5 lei. Retargerea de numerar de la ATM-urile altor banci este taxata cu 0,5%+2,6 lei. 

Comentarii Facebook