Vineri 12 August

Ce aparat pe care îl avem în casă poate genera 17% din consumul anual de electricitate


Un singur aparat electrocasnic poate genera până la 17% din consumul anual de energie al unei gospodării.

Specialiștii recomandă să înlocuim aparatele de aer condiționat vechi, chiar dacă acestea încă funcționează.

Potrivit unor studii realizate de Comisia Europeană, un sistem de aer condiţionat obişnuit utilizează aceeaşi cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an. De aceea, într-un context marcat de creşterea preţurilor la energie, achiziţia unui sistem cât mai eficient din punct de vedere energetic reprezintă o alegere înţeleaptă”, arată experții.

Folosirea unui aparat de aer condiționat de tip inverter, curățarea filtrelor o dată la două luni și setarea temperaturii optime.

Temperatura pentru funcţionarea optimă a unui aparat de aer condiţionat este între 21°C şi 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică”, se menţionează în comunicat.

Totodată, este indicat ca temperatura din locuinţă să nu difere cu mai mult de 2-3°C faţă de cea de afară, cu excepţia temperaturilor extreme.

Deși nu suntem obișnuiți să ne gândim cât consumă electrocasnicele pe care le avem în casă, creșterea tot mai mare a prețului la energie ar trebui să ne determine să o facem.

Mulți dintre noi ne gândim că iluminatul din casă este cel care ne crește facturile, dar acest lucru nu este adevărat, pentru că doar 10-15% din costul facturii este reprezentat de consumul cu iluminatul casei.Restul consumului este generat în general de aparatele electrocasnice, iar unele consumă mai mult decât celelalte.

Comentarii Facebook