Câți bani se dau la nuntă în 2024. Darul de nuntă golește buzunarele românilor


Anul 2024 vine cu prețuri mai mari, chiar și pentru darul de nuntă. Acesta va putea ajunge la nivelul unui salariu, în condițiile în care mirii vă sunt prieteni mai apropiați sau rude.

În Maramureș, de exemplu, nunțile sunt cele mai scumpe. Aici, cuplurile pot plăti între 1.200 și 2.000 de lei. Mirii beneficiază din plin de faptul că nunțile în zona Maramureșului abundă în tradiții și obiceiuri, adunând sute sau chiar mii de participanți.

Pe de altă parte, în Muntenia, Oltenia și Moldova darul de nuntă este între 1200 și 1500 de lei pe cuplu. Asemenea altor situații, suma de bani din plic depinde de legătura familială sau prietenia strânsă. În această regiune, un obicei deosebit este ca socrilor mici și mari să li se ofere diferite cadouri în ziua nunții.

În Bucovina, nunțile sunt ceva mai scumpe. Aici, invitații vor oferi daruri cu sume cuprinse între 1000 și 1800 de lei/ cuplu, iar în cazul în care prietenii sunt mai apropiați față de miri, suma poate varia între 1500 și 3000 de lei, potrivit kanald.ro.

Comentarii Facebook