Categoria de români care ar putea primi salariu minim de 4.000 de lei. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul


O anumită categorie de români ar putea primi 4000 de lei, salariul minim pe economie de la 1 ianuarie. Ministrul Finanțelor susține că există o astfel de propunere, discutată de coaliția de guvernare.

Peste două milioane de români ar putea primi, de la 1 ianuarie, un salariu brut de 3000 de lei. 200 de lei din cei 3.000 sunt scutiți de impozit și contribuții la fondurile de asigurări. Așadar, netul va ajunge la 1863 de lei, cu 339 de lei mai mult față de cât este în prezent.

Cu toate acestea, pentru angajații din domeniul construcțiilor, propunerea de salariu minim pe economie este de 4000 de lei.

A apărut propunerea ca salariul minim pe construcţii să crească la 4.000 de lei. Asta aduce un plus de contribuţii care îmi acoperă acel 12,5% astfel încât să fie neutru impactul, deci venituri versus cheltuieli, pe bugetul asigurărilor de stat”, a afirmat Adrian Câciu.

PSD afirmă că totuși abordarea clasei politice din România în privinţa majorării salariului minim trebuie să ţină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene, potrivit digi24.ro.

Comentarii Facebook