Duminica 28 Aprilie

Cât va costa carnea de porc de sărbători. Experții neagă scumpirile: „O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică”


Românii își fac deja proviziile pentru sărbători, de frica scumpirilor. Însă, președintele Romalimenta, federatia patronatelor din industria alimentară, Sorin Minea, spune că nu ar trebui să ne așteptăm la scumpiri.

Potrivit lui Sorin Minea, carnea de porc nu ar trebui să se scumpească luna următoare, în preajma sărbătorilor de iarnă, și asta deoarece cererea nu este deloc una mare.

„În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun, chestia asta este imposibilă. O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică.

În momentul în care vânzările sunt mici încep discount-urile pentru a vinde ceva în perioada aceasta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă.

Pe toate statisticile pe care le-am văzut, declarativ, fiecare cetățean dorește să mănânce produsele de la el din țară. O creștere a prețurilor pe origine nu știu dacă va fi viabilă sau nu.

La noi, o parte dintre cei care vorbesc de produse românești spun că ”noi trebuie să vindem mai scump ca să ne scoatem banii”, nu mi se pare o politică coerentă”, a afirmat Sorin Minea, potrivit DCNews.

Comentarii Facebook