Cât costă roșiile românești? E 55 lei/kg / Noroc că încă la Cluj-Napoca oamenii mai au rușine


Roșiile au ajuns să se vândă în România cu 55 de lei kilogramul, în unele pieţe din București.

În judeţul Galaţi, celebrele roşii de Matca sunt încă verzi, pentru că tariful la gaze s-a dublat și fermierii nu şi-au permis să încălzească solariile. 

Costel Stan - legumicultor, a declarat că le va ”vinde la 15 lei. Să vedem piaţa. Depinde de cerinţe. Cererea mare o să urce preţurile”. 

Între timp, cei care au roșii proaspete cer 55 de lei pe kilogram, din serele încălzite.

Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta, a spus că aceasta este speculă de două ori. ”Cumpărătorul este înşelat, având ţara de provenienţă România, care nu este”, a mai spus acesta. 

Totul s-a scumpit. Toate legumele româneşti au ajuns un lux. Primii castraveţi cornişon costă între 15 şi 20 de lei, iar salata, ceapa verde şi ridichile ajung chiar şi la 5 lei. Specula din pieţe a ajuns şi la urechile ministrului Agriculturii, care a dispus controale în pieţe.

Comentarii Facebook