Cartier uriaș de locuințe plănuit în apropiere de Cluj-Napoca! Proiectul imens prevede peste 150 de case


O firmă din Cluj plănuiește să construiască un cartier rezidențial uriaș, pe aproape 22 de hectare de teren în apropiere de Cluj-Napoca. 

Proiectul imobiliar prevede edificarea unui cartier cu aproximativ 160 de case în localitatea Suceagu, comuna Baciu.

Este vorba despre un cartier rezidențial, care va cuprinde 138 de locuințe unifalimiale, cu maxim 3 etaje și  20 de locuințe de locuințe semicolective (cu maxim 2 unități locative). 

Pe lângă acestea cartierul va cuprinde și o zonă comercială, un cabinet medical, locuri de joacă, spații verzi și zone destinate activităților fizice.

Mai mult, în proiect sunt prevăzute și culoare de 4,5 metri menite să lege toate cele 7 zone verzi planificate.

Proiect-Suceagu-Cordia-Garden-7-660x349.jpg

Terenul aparține firmei Cordia Garden s.r.l. din Baciu, care este și beneficiara acestei investiției.

Cartierul, care ar urma să ne numească „Cordia Garden”  a fost prezentat și anul trecut în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism Cluj, însă a fost respins atunci, printre motivele invocate fiind și poziționarea acestuia.

Astăzi joi, 9 mai, proiectul a fost analizat iar de comisia de urbanism Cluj, însă nu a fost destul de convingător nici de data această, fiind amânat pentru altă ședință a CTATU Cluj, potrivit media9.ro.

Uriașul proiect imobiliar a primit două voturi au fost de „respingere” și alte trei de „amânare”, inclusiv cel al Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță.

Claudiu Salanță a încurajat planificarea unui alt drum de acces sau a unui sens giratoriu, după consultarea autorităților din Baciu, printre altele. Săptămâna următoare primarul comunei Baciu va avea și el o discuție referitoare la acest proiect cu Arhitectul șef al județului, decizia finală privind proiectul fiind luată la o sedință viitoare a comisiei. 

Proiect-Suceagu-Cordia-Garden-12-660x278.jpg

Foto: SS Construct Proiect

Comentarii Facebook