Care este salariul unei stewardese? Veniturile acestora pot ajunge la câteva mii de euro pe lună, iar la acestea se adaugă și bonusuri


Job-ul de stewardesă se numără printre cele mai dorite din lume. Mulți tineri și tinere vor să devină însoțitori de bord, considerând că în acest fel pot să călătorească, să stea la hoteluri de lux și să primească salarii atractive.

Un lucru neștiut de mulți este, însă, faptul că mediul de lucru este unul stresant, deoarece este nevoie de o multitudine de abilități. În plus, salariul nu e mereu atât de motivant precum își imaginează majoritatea, totul depinzând de compania de zbor. În plus, în timpul pandemiei de Covid, piloții și însoțitorii de bord au fost printre cei mai afectați de restricții, motiv pentru care mulți au fost nevoiți să se reorienteze spre alte domenii.

Wizz Air

La Wizz Air, spre exemplu, ar fi vorba de un salariu de bază de câteva sute de euro, la care se adaugă tot felul de bonusuri. Venitul lunar total ar putea fi de peste o mie de euro. Este vorba în special despre diurne de cel puţin câteva zeci de euro pe ziua de zbor, dar şi despre un comision de 10% din ceea ce reuşesc să vândă pe parcursul unui zbor. În plus, există posibilitatea de rotunjire a veniturilor graţie efectuării unor ore suplimentare.

Tarom

La Tarom lucrurile nu stau mult diferit. Pe lângă salariul de bază, forma în care se acordă bonusurile e diferită. Pot fi zboruri plătite la oră, sporuri de zi, de noapte și de risc sau chiar o diferenţiere între diurnele plătite pentru cursele interne şi cele plătite pentru cursele externe.

Ryanair

Un însoțitor de bord de la Ryanair ar putea primi 1200-1500 de euro pe lună, în funcție de experiență și vechime. Angajatorii le oferă des angajaților tot felul de bonusuri, primă de angajare, bilete de avion cu discount sau traininguri gratuite.

Emirates și Qatar, printre companiile cel mai bine plătite

Salariul de bază la Qatar Airways e de două sau trei ori mai mare ca la Tarom sau Wizz Air. În plus, se plătesc cel puțin nouă euro pentru fiecare oră de zbor, iar o stewardesă are un număr minim de 70 de ore de zbor pe lună. Vorbim de câteva sute de euro care se adaugă la salariul de bază. Ar exista și un bonus de acomodare.

La Emirates, salariul lunar ar fi de 2000-2500 de euro. La această sumă se adaugă și cazare gratuită în apartamente cu două sau trei camere, plata utilităţilor, transport gratuit, bilete de avion gratuite către ţara de origine şi retur, cazare la hoteluri de top, pe banii companiei, între zboruri, potrivit RTV.

Comentarii Facebook