Burse de cel puţin 1.000 de euro, de la stat, pentru studenţii români din străinătate. Hotărâre de guvern pusă în dezbatere publică


Studenţii români vor putea primi burse pentru masterat sau doctorat în străinătate de cel puţin 1000 de euro pe lună. Proiectul guvernamental a fost pus în dezbatere publică. Pentru asta studenții vor fi nevoiți să participe la un concurs anual care va fi organizat la nivel naţional. 

Totuşi, aceste Burse nu vor fi acordate pentru orice tematică de studiu, ci doar pentru cele din domeniile de interes al României. Astfel, Bursele vor fi acordate pentru studii de masterat, doctorat, stagii post doctorat şi de cercetare. Numărul lunilor de burse acordate, tipurile de burse, precum şi durata stagiului unei burse vor fi stabilite de către Ministerul Educaţiei, anunță Antena 3 CNN.

De asemenea, şi domeniile de interes ale României, cele în care se vor acorda aceste burse vor fi decise tot de către Ministerul Educaţiei. Cuantumul unei burse nu poate fi mai mică de 1000 de euro, bani din care se va achita taxa de studii şi, de asemenea, vor fi acoperite şi cheltuielile cu cazarea şi mâncarea.

Bursierii vor beneficia şi de transport gratuit dus-întors din România până la locul de stagiu. Acest lucru se va întâmpla o singură dată în timpul unui an universitar. Bursele vor fi obţinute în urma unui concurs internaţional. Toate aceste prevederi apar într-o hotărâre de Guvern aflată în dezbatere publică.

Comentarii Facebook