Bugetul României pe 2021. Cum se împart banii, surpriza de care a avut parte Vlad Voiculescu


Bugetul României pe 2021 a fost adoptat de Guvern, vineri seară, urmând să ajungă în acest weekend în Parlament pentru a fi votat. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că au fost făcute unele transferuri din Fondul de rezervă pentru proiecte de investiții ce erau incluse în anumite anexe. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut parte de o surpriză.

Bugetul României pe 2021. De ce surpriză a avut parte Vlad Voiculescu

Prim-ministrul a anunțat, vineri, că Ministerul Sănătății va primi mai mulți bani din Fondul de rezervă al Guvernului, deși bugetul pentru această instituție a fost mai mare de la început. De bani în plus va beneficia și Ministerul Transporturilor, după cum a anunțat Florin Cîțu.

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 – 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”, a explicat premierul.

Bugetul României pe 2021. Florin Cîțu: ”Deficitul rămâne același”

De asemenea, prim-ministrul Florin Cîțu a spus că nu au fost făcute modificări importante la bugetul României pe anul 2021 și că deficitul general consolidat rămâne același. Adică de 80 de mii de milioane de lei.

În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 mii de milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 (mii de, n.r.) milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei. Deficitul bugetului general consolidat e de 80 de mii de milioane de lei, nu s-a modificat nimic”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu: ”Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”

Totodată, Florin Cîțu a precizat că proiectul de buget pentru anul 2021 adoptat de Guvern ar urma să ajungă în weekend la Parlament, pentru a fi votat. ”Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a spus prim-ministrul.

Nu cred ca trebuie sa depășim acest deficit, vom vedea atunci. Eu țin la acest deficit, este agreat în plan internațional. Eu ştiu că parlamentarii  din alianţa de guvernare n.r) nu vor depune amendamente”, a mai spus premierul, după ce a fost întrebat dacă eventualele amendamente depuse de parlamentari ar putea duce la o creștere a deficitului.


Comentarii Facebook