Bugetul din Oradea, creștere de 30%, al Clujului de 7% / Modelul BOLOJAN vs modelul BOC. Care este realitatea


Bugetul municipiului Oradea a crescut cu 30% în 2020, în timp ce al municipiului Cluj-Napoca numai cu 7%. Analiștii economici au sărit și au făcut o comparație între eficiența modelului Ilie Bolojan și eficiența lui Emil Boc.

Asta înseamnă să nu știi să citești un buget. Să se analizeze mere cu mere și pere cu pere. Nimeni nu s-a uitat să vadă că Oradea are 3 spitale în subordine, Clujul are unul singur. Asta înseamnă că Clujul primește 274 milioane de lei de la Casa de Sănătate, care vin și pleacă la aceste spitale, iar Oradea primește 690 de milioane de lei, pentru spitale. Din start, pentru spitale este o creștere de 355 de milioane de lei.

La împrumut, Oradea are contractat un împrumut de 43 de milioane de euro, pe care Clujul nu îl are, nu are nevoie de împrumut. Acum am demarat o procedură și la anul bugetul Clujului va fi de 100 de ori mai mare decât al Oradiei, dacă ni se aprobă bugetul cu împrumutul pe care îl avem, dar acum nu avem împrumutul”, a explicat primarul Emil Boc. 

Bugetul local al Clujului este de 1,5 miliarde de lei, iar al lor este de 988 de milioane de lei. 

Veniturile proprii sunt de 853 de milioane de lei în Cluj-Napoca și de 482 milioane de lei în Oradea.

Din impozitul pe venit, la Cluj-Napoca avem 606 milioane de lei la Cluj și 236 milioane de lei la Oradea. Astea îs comparații mere cu mere”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook