BT Asset Management S.A.I. lansează un nou fond de investiții, BT Dolar Fix


BT Asset Management S.A.I. (BTAM), al treilea jucător pe piața fondurilor mutuale din România, lansează BT Dolar Fix, primul său fond de investiții cu emisiunea de unități de fond denominată în dolari americani.

Acesta este destinat clienților persoane fizice sau juridice care doresc să efectueze investiții în USD, în instrumente de venit fix, cu o flexibilitate ridicată. Plasamentele predominante ale fondului sunt depozitele bancare în dolari americani. 

Am adăugat în portofoliul de produse BT Asset Management SAI acest produs pentru că am observat trendul crescător privind economisirea pe termen lung în USD, precum şi tendința de apreciere din ultima perioadă a acestei valute în raport cu altele. Estimăm în continuare creşterea apetitului local pentru economisirea în dolari americani, cu atât mai mult cu cât pe piață sunt puține produse de acest fel”, declară Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management SAI. 

Detalii despre BT Dolar Fix: 

Fond de investiții preponderent în depozite bancare negociate, în dolari;

Subscrierile şi răscumpărările se efectuează în USD, fără comision;

Urmăreşte obținerea unei creşteri moderate, în condiții de lichiditate sporită;

Comision de cumpărare şi de răscumpărare: 0;

Investiția poate fi realizată la oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania, iar suma minimă la momentul adeziunii trebuie să fie echivalentă cu o unitate de fond. Investițiile ulterioare și răscumpărările fondului BT Dolar Fix se pot realiza inclusiv online, prin intermediul BT24 Internet Banking şi Mobile Banking.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania  specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise de investiții. Are în prezent 13 fonduri de investiții cu peste 40.000 de clienți activi şi peste 3,6 miliarde lei în administrare. Clienții au în portofoliu o gamă largă de instrumente financiare - titluri de stat, obligatiuni, depozite şi acțiuni. Cota de piață a BT Asset Management S.A.I. este de aproape 16% la finalul anului 2018.


Comentarii Facebook