Boc propune 500.000 de locuințe construite de stat: ”Există oameni care nu își pot permite locuințe”


Primarul Emil Boc cere viitorului guvern să construiască 500.000 de locuințe sociale, care să fie vândute românilor la prețuri mici. 

Acesta a spus că trebuie ”un program masiv de construcție de locuințe în România. Mă uit la presiunea imobiliară din țară. Există oameni care nu își pot permite locuințe. Aș declanșa un program de construcție de o jumătate de milion de locuințe în următorii patru ani, locuințe care să poată fi cumpărate de oamenii cu venituri obișnuite pentru că acest lucru este deficitar în România.  

Și noi la Cluj, pe Valea Gârbăului, dacă am primi acel teren, am putea pune la dispoziție terenul, pentru ca statul să construiască acolo 1000 de locuințe, care să poată fi date clujenilor care au nevoie de locuințe. Este o nevoie mare, pentru cei care nu au resurse financiare, pentru a-și putea cumpăra o locuință de pe piață”, a declarat primarul Emil Boc.

Clujul a depășit 2000 de euro pe mp în materie de apartamente, fiind tot mai scump. Primăria a construit în ultimii ani 18 locuințe sociale și anul viitor va mai începe construcția a 40 - 50 de locuințe. 

Comentarii Facebook