BNS propune salariul minim de 1.000 lei

 

Blocul Național Sindical(BNS) propune majorarea salariului minim pe economie la suma de 1.000 lei și reducerea contribuțiilor de asigurări sociale ale angajatorului cu 4%.

Dumnitru Costin, președintele BNS, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de luni, că propune majorarea salariului minim pe economie și reducerea contribuțiilor CAS a angajatorului.

"Una dintre condiţiile asumate de România este tocmai raportul dintre salariul minim şi salariul mediu. Noi continuăm să cofinanţăm locuri de muncă foarte slab plătite", a mai spus Costin, conform Mediafax.

Acesta a mai adăugat că propunerea de majorare a venit odată cu propunerea de reducerea CAS tocmai pentru ca angajatorii să resimtă cât mai puțin această posibilă creștere. Costin a precizat că aceste măsuri nu ar avea efecte negative nici asupra bugetului de stat.


Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a propus şi a susţinut în timpul protestelor organizate la nivel naţional, în perioada 2 - 4 octombrie, majorarea salariului minim la 850 de lei începând cu 1 ianuarie 2013.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat luni, că stabilirea salariului minim la 850 de lei presupune o creştere de aproximativ 20 la sută, care ar fi "acceptabilă în condiţiile actuale", informează Mediafax.


Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declara, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, în data de 30 mai 2012, că salariul minim pe economie va fi majorat în mod categoric, considerând că este imposibil să rămână la nivelul de anul acesta.









Sursa: Mediafax



Comentarii Facebook