Bitcoin, alternativa digitală pentru a-ți investi banii


În aceste vremuri de nesiguranță financiară, aurul și argintul nu mai sunt singurele alternative pentru a-ți investi banii. Bitcoin este noua monedă digitală în care îți poți schimba banii pentru a-i ține în siguranță.

Bitcoin a fost creat în anul 2009 de către un programator misterios, dar a luat amploare în urma crizei financiare cu care se confruntă în acest moment Cipru.

Nu e un concept teoretic, e o piata de miliarde de dolari, cu grafice, previziuni si asa mai departe. Exista deja, functioneaza si o folosim” - Amir Taaki, utilizator Bitcoin, informează Pro TV.

Avantajul tranzacțiilor în ”Bitcoins” este că acestea nu sunt mijlocite de nicio bancă, astfel fiind mult mai greu de urmărit și de impozitat.

Nu toți analiștii financiari sunt însă de acord cu aceasă monedă electronică, fiind de părere că sunt extrem de nesigure, iar aceste investiții prezintă riscuri foarte mari.

Sunt complet nesigure. La fel de bine poti sa dai foc banilor pe care-i ai, din punctul meu de vedere” - Simon Smith, analist.

La inceputul saptamanii trecute, o unitate Bitcoin valora 33 de dolari, iar vineri ajunsese la 88. De fapt, in afara de Zimbabwe si alte asemenea locuri, cu greu mai gasesti o moneda atat de instabila, spun analistii. Altii cred insa ca Bitcoin are toate sansele sa devina o moneda adevarata.

Comentarii Facebook