Bistrițenii de la Dimex vor construi drumul expres Tureni - Autostrada Transilvania. De ce este important acest drum


Firma Dimex 2000 a câștigat contractul de 110 milioane Euro pentru execuția Drumului Expres Tureni - Autostrada Transilvaniei. Acest drum va funcționa ca o centură de ocolire a municipiului Cluj-Napoca și a orașului Turda. 

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția drumului de legatură dintre A 3 și DN 1 (localitatea Tureni, județul Cluj) !

Asocierea DIMEX-2000 COMPANY (Leader),OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS,OPR ASFALT,AUTOTEHNOROM,CON-A OPERATIONS va avea la dispoziţie 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările. Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

Pe această șosea vor fi construite 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri. Procedura pentru semnarea contractului finanțat din fonduri europene nerambursabile va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a sous șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Drumul va avea 4,9 kilometri, dar cu bretele se mai adaugă încă 10 kilometri.

Drumul Expres este promis de politicieni de mulți ani și va fi o centură a Clujului. Practic șoferii care vor să ajungă în Estul României vor ieși de pe Autostrada Transilvania prin acest drum de la Tureni, vor merge pe Drumul Național și, de la Vâlcele, vor intra pe centura Clujului și vor ajunge în Apahida. Astfel, orașul va fi ocolit de traficul greu. 

Acum, accesul spre Cluj-Napoca se poate face numai prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1. Cu acest Drum Expres, nici prin Turda nu va mai fi trafic greu, pentru că oamenii vor putea ocoli orașul și ieși în DN1, pe la Tureni.

Comentarii Facebook