Bechtel preseaza mana Guvernului. Compania concediaza 1.915 angajati

 

Compania americana Bechtel forteaza mana Guvernului pentru a-si recupera datoria de 220 de milioane de euro, reprezentand  lucrarile efectuate anul trecut pe tronsonul 2 B, intre Gilau si Campia Turzii.   

Reprezentantii companiei americane sustin ca disponibilizarile vor fi puse in practica din luna aprilie si ca vor ramane sa lucreze pe santierul de 10 km dintre Turda si Campia Turzii numai 300 de oameni.

Purtatorul de cuvant al companiei, Bogdan Sgarcitu, a declarat ca cei 1.915 angajati vor fi notificati in legatura cu disponibilizarea incepand din 5 aprilie si pana la sfarsitul lunii. Oficialul a spus ca lucrurile s-ar putea schimba numai daca Guvernul isi va achita datoria catre constructor.

Premierul Emil Boc a declarat saptamana trecuta la Zalau ca lucrurile vor intra pe un fagas normal, dupa ce firma americana a fost de accord cu reesalonarea datoriilor si cu plata acestora pana la finalul lunii aprilie. Boc a declarat ca se va deschide un nou front de lucru de la Gilau la Huedin, pe langa cel de la Turda la Campia Turzii.

Astazi, reprezentantii Guvernului si cei ai companiei Bechtel vor purta o runda de discutii, pentru a stabili planul de lucrari pe anul 2010.

 

Vezi si

Emil Boc: In 2010 trebuie finalizat tronsonul Turda - Campia Turzii si incepute lucrarile la Gilau - Huedin

Comentarii Facebook