Bateriile auto ROMBAT cuceresc Africa de Sud si Orientul Mijlociu


Producatorul roman de baterii, ROMBAT, va exporta in Africa de Sud si Orientul Mijlociu.

"Cel mai mare producator de acumulatori auto din Romania, ROMBAT SA, isi extinde aria geografica de distributie cu noi destinatii: Africa de Sud si Orientul Mijlociu. Primele livrari au fost deja efectuate cu succes in Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firma din Liban. Astfel, numarul tarilor unde producatorul bistritean a livrat acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franta, Spania, Grecia, Slovacia, dar si Rusia, Maroc si Senegal. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat pe piata germana, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export in primele trei trimestre ale anului", precizeaza reprezentantii intreprinerii.

ROMBAT SA a produs in primele noua luni ale anului 1.540.440 de baterii, dintre care 925.523 sunt destinate pietei externe. Cifra de afaceri inregistrata de producatorul roman pentru perioada ianuarie - septembrie 2011 a fost de peste 52 de milioane de euro, dintre care peste 33 de milioane de euro reprezinta exporturile. Compania bistriteana inregistreaza astfel cresteri semnificative atat la cifra de afaceri (cu 19,8% fata de perioada similara din 2010), cat si la exporturi (cu 33,9%, in euro, mai mult decat in primele noua luni din 2010). Anul trecut, cifra de afaceri a ROMBAT SA a fost de 66,6 milioane de euro.

ROMBAT face in prezent investitii de 16 milioane de euro, pentru extinderea capacitatii de productie.

Compania are sediul la Bistrita si detine zece centre logistice: doua la Bucuresti si cate unul la Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Oradea si Ramnicu Valcea.

Comentarii Facebook