Barmanii nu mai POT servi clienții care au băut prea mult. Cum se stabilește cât e ”MULT”


O nouă lege îi obligă pe barmani să nu mai servească clienții care au exagerat cu băutura. Barurile care nu aplică legea riscă să fie închise între 10 și 30 de zile.

Sunt vizați clienții care sunt vizibil în stare de ebrietate, dar nu se spune cum se stabilește acest lucru.

Patronii de localuri din Cluj au reacționat. ”Noi nu facem poliție și nu putem să stabilim când un client este foarte beat. În plus, omul stă la masă și este servit cu băutură. Până când nu se ridică sau pică cu capul pe masă noi nu știm dacă este ”afumat” complet”, a spus un patron de bar / restaurant din Cluj. 

Barmanii sunt speriați de presiunea care va urma: ”Patronii vor fi cu gura pe noi. Cum să le spunem că nu îi mai servim, pentru că noi va trebui să avem încasări? Ne temem de pierderea locului de muncă. Noi muncim în viteză. Cine stă să se uite dacă cineva este foarte beat, dacă nu este recalcitrant?”.

Deputatul PNL, Florin Roman, cel care a inițiat legea, a spus că celor din baruri ”nu are de ce să le fie teamă, aici vorbim de acele persoane pe care ei le știu cel mai bine. Vădit în sensul că o să le fie, probabil, greu să se mai ridice de pe scaun”.

Legea a fost aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților. A fost deja promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook