Banii europeni pentru monitorizarea tinerilor care termina scolile tehnice si profesionale din Cluj


Inspectoratul Judetean Scolar Cluj a accesat o finantare de 6,3 milioane de lei, din fonduri europene, pentru monitorizarea ratei de absorbtie pe piata muncii a tinerilor care termina scolile profesionale si tehnice.

Proiectul se va derula in perioada 2010 - 2013, iar pe baza rezultatelor va fi stabilita cifra de scolarizare si meseriile care sunt cele mai cautate.

"ISJ Cluj va derula, in perioada 2010 - 2013, un proiect finantat din fonduri europene, in valoare de 6,3 milioane de lei, in care se va urmari rata de absorbtie pe piata muncii a absolventilor de invatamant profesional si tehnic. in cadrul proiectului se va realiza o baza de date cu absolventii acestui tip de invatamant care reusesc, la finalizarea studiilor, sa isi gaseasca un loc de munca in domeniul in care au fost formati. Rezultatele proiectului vor contribui la fundamentarea cifrei de scolarizare din invatamantul profesional si tehnic", a declarat Marinela Marc, inspectorul general adjunct al ISJ Cluj.

Proiectul este finantat din Fondul Social European si vizeaza Scola de Arte si Meserii "Samus", de unde in fiecare an ies 1.200 de elevi, care au invatat o meserie.

Comentarii Facebook