Banca Transilvania simplifică paşii pentru antreprenorii care se înscriu în programul de granturi oferite de Ministerul Economiei


Contul la BT poate fi deschis 100% online de firmele şi PFA-urile care nu sunt clienţi BT şi au  un singur asociat, iar toate tranzacţiile în/din contul de grant BT sunt gratuite.

Banca Transilvania este pregătită să distribuie granturi din fonduri europene destinate susţinerii antreprenorilor şi să asigure derularea rapidă a programului. Banca se aliniază iniţiativei guvernamentale de derulare simplă, online, a acestui program prin aplicarea celor mai bune practici BT din cadrul altor programe guvernamentale şi mobilizarea resurselor necesare. 

Banca Transilvania transferă antreprenorului banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în maxim 7 zile.

Pentru microîntreprinderile, firmele mici şi mijlocii, respectiv PFA-urile care aleg BT ca bancă parteneră, Banca Transilvania a pregătit facilităţi pentru ca majoritatea etapelor să se deruleze online, fără deplasarea obligatorie la bancă:  

După demararea oficială a înscrierilor online în programul de granturi, firmele şi PFA-urile care nu sunt clienţi BT – dar care au un singur asociat – pot deschide tot online cont curent, prin NEO Cont. Clienţii BT care nu au online banking vor primi în mod automat  BT24.

Banca deschide automat subconturile de grant clienţilor BT după ce primeşte lista beneficiarilor de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. De asemenea, informează în această etapă firmele respective prin SMS şi e-mail.

Toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt gratuite. 

În fiecare etapă de derulare a programului de granturi, Banca Transilvania va folosi mijloacele electronice, SMS-ul şi e-mail-ul pentru a anunţa în timp real clienţii referitor la încasarea grantului în subcontul dedicat, apropierea termenului de utilizare a granturilor, respectiv obligativitatea întocmirii şi trimiterii Raportului de Progres.

Pentru firmele care aleg să beneficieze de granturi pe Măsura a 3-a, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, Banca Transilvania este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare.

Antreprenorii au la dispoziţie un chatbot, Raul de la BT, prin care pot afla informaţii non-stop şi despre programul de granturi, prin Facebook Messenger, Skype şi pe WhatsApp (prin adăugarea în lista de contacte a numărului de telefon 0757 080 006).  

Banca Transilvania a pregătit informaţii online pentru antreprenorii care doresc să aleagă BT ca bancă parteneră, iar detaliile pregătite de Guvern pot fi accesate, de asemenea,  online. 

Programul - iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020. Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri. 

Comentarii Facebook