Marti 16 August

Banca Transilvania lansează platforma BT Open Banking


Banca Transilvania lanseaza platforma BT Open Banking (BT Api Store), care permite fintech-urilor si altor companii de tehnologie sa testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale bancii, precum: afisarea soldurilor online, istoricul tranzactiilor si initierea tranzactiilor prin platforme externe catre Banca Transilvania.

PSD2 este un prim pas spre Open Banking si este o directiva europeana obligatorie pentru bancile din Romania, in directia dezvoltarii semnificative a serviciilor bancare. Aceasta presupune crearea unei piete unice pentru plati la nivelul Uniunii Europene, facilitarea accesului pe piata bancara a unor jucaturi noi si din alte industrii, crearea platformei pentru platile SEPA, precum si protejarea dreptului consumatorilor privind efectuarea platilor.

Open Banking este noul mod de a face banking. Avem de acum inainte oportunitatea de a integra in ecosistemul BT si alti actori, cum sunt fintech-urile, ceea ce va aduce o experienta digitala superioara pentru clienti, ideile noi putand fi implementate mult mai repede decat pana acum. Fintech-urile ne ajuta sa tinem pasul cu noile provocari si cerinte, cu noile tehnologii, dar si cu concurenta care vine din alte domenii” - declara Mariana Chindris, Director Coordonator Transformare Digitala, Banca Transilvania.

Etapa de testare este pana in septembrie a.c., dupa care fi lansata varianta finala a platformei. Pe parcursul urmatoarelor luni, banca va adauga si alte servicii. Proiectul BT Open Banking a fost realizat integral de echipa de IT si Digital a Bancii Transilvania, in colaborare cu furnizorul solutiei IBM si de IT Smart Systems.

BT incurajeaza digitalizarea prin colaborarea cu fintech-urile

Banca Transilvania are experienta in colaborarea cu fintech-urile, cu ajutorul carora aduce aproape de clienti o serie de solutii financiare pentru gestionarea mai buna a banilor si sustinerea antreprenorilor:

-BT colaboreaza cu Personetics, lider de piata in domeniul aplicatiilor bancare cognitive, pentru a oferi o experienta digitala superioara clientilor BT prin includerea inteligentei artificiale in serviciile sale. Aplicatia de banking cognitiv oferita de Personetics va fi integrata noilor versiuni de Internet Banking si Mobile Banking ale bancii, care vor fi lansate in prima jumatate a acestui an.

-BT a devenit actionar al Timesafe, dezvoltatorul Pago, singura aplicatie din Romania prin care poate fi facuta plata facturilor la utilitati, cu cardul, dintr-un singur cont.

-Parteneriatul Bancii Transilvania cu Ebriza, BT fiind principalul investitor intr-o runda de finantare de 300.000 de euro lansata de aceasta. Ebriza digitalizeaza administrarea afacerii si transforma total ceea ce inseamna acum casa de marcat, softul de vânzare si gestiune: acestea vor fi accesate online, non-stop, de pe orice dispozitiv, urmarind in timp real activitatea firmei, a stocurilor si a vanzarilor.

-Colaborarea cu Blugento, companie specializata in furnizarea de solutii de eCommerce, asa incat antreprenorii au posibilitatea sa deschida in maxim 3 zile propriul magazin online, pe baza unui abonament lunar. 

-Parteneriatul BT cu Smart Bill, liderul pietei solutiilor online de facturare si gestiune, care ofera o solutie potrivita tuturor afacerilor pentru emiterea, livrarea, incasarea de facturi, avize, proforme, chitante, gestiunea stocurilor etc.

Comentarii Facebook